Vedovn

Ønsket noe teknisk enkelt som kunne varme opp båten raskt – fant et firma i Canada som lager små vedovner, og en god del tilbehør til disse for montering der det er trangt om plassen.

Tok litt tid med leveransen, og det så en stund dårlig ut, men rakk akkurat å få ting på plass mens det flotte septemberværet var her.

Støpte en liten sak i glassfiber for at pipa skulle komme noenlunde vinkelrett gjennom overbygget foran – brukte ei gammel vaskebøtte til form og det ble passe stort.
En runde med vinkelsliperen så ble skråen grei, og deretter slipte jeg ned til ren glassfiber så det gikk greit å støpe den fast med epoxy.

Dekksgjennomføringen og pipehatt er fra Dickinson, som også leverer en rekke ovnløsninger for bruk i båt.

 

Omsider var det klart til å fyre opp.  Har testet med diverse avkapp samt vedbriketter fra Biltema til å fyre med, og det blir fort varmt!

Kjøpte også en liten vifte fra Clas Ohlson, som drives av varmen i ovnen og blåser den ganske bra rundt i lugaren.

2 kommentarer til “Vedovn”

 1. Hei. Kult å finne noen i Norge som har skaffet seg en Mini Wood Stove. 😊 Dette er Cubic versonen vel? Hvor mye kostet alle delene å frakte til Norge? Tenker på toll avkifter og slikt. Har prøvd å sett om det kunne ligge noe ute på ebay, men har ikke funnet noe til nå. Virker å koste en god del tusen bare for alle delene når jeg er inne på nettsiden. Jeg skal montere den inn i en campingvogn, skal bo i den over neste vinter. greit å høre med andre som har bestilt fra utlandet.😊 Takk for svar på forhånd

 2. Hei!

  Ja, dette er CUB-versjonen, altså den minste. Planen var å få en enkel ovn som ikke luktet diesel og fikk opp varmen raskt, og det leverer den på.
  Trodde også det skulle bli vesentlig billigere enn diverse diesel/parafin-løsninger, der er jeg mer i tvil 🙂
  Kjøpte selve ovnen, veggmonteringskit og varmeskjold fra Canada, resten (pipe/dekksgjennomføring m.m.) er standard Dickinson-deler, der kjøpte jeg noe fra utlandet og noe fra norsk leverandør.

  Det jeg bestilte fra Canada ble i tillegg sendt i to adskilte forpakninger, som jeg da fikk adskilte håndteringsgebyr/fortollingskostnader på, som gjorde ting enda verre.

  Totalkost inkl. pipe havnet nok på omkring 10 tusen…

  mvh, Arne

Det er stengt for kommentarer.